Partijen tekenen voor kaasacademie

Convenantpartijen uit het bedrijfsleven, onderwijs, diverse gemeenten en een inspirator hebben de 'Intentieverklaring Kaasacademie' getekend.

Partijen+tekenen+voor+kaasacademie
© Gemeente Bodegraven-Reeuwijk

De partijen geven hiermee aan te gaan samenwerken rond het thema kaas, om de branche in het Groene Hart verder te ontwikkelen.

Door innovatie en pensionering van vakkundig personeel kampt de kaassector met een groeiende behoefte aan betrokken en goed opgeleide medewerkers.

Kenniscentrum en academie

Een kenniscentrum en academie op het gebied van kaas moet de sector een boost geven en bijdragen aan het stimuleren van de lokale economie.

De partijen die de intentie-overeenkomst tekenden zijn: kaashandelaar Zijerveld, Rabobank Rijn en Veenstromen, SVO-vakopleiding Food, inspirator Jos van Riet en gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda en Woerden.

Doel

De Kaasacademie heeft als doel de economie van de deelnemende gemeenten te versterken. De partijen hebben nu de intentie uitgesproken te werken aan de ontwikkeling van een innovatie- en kenniscentrum voor kaas en een Kaasacademie.

Overheid, ondernemers en onderwijs geven samen invulling aan een activiteitenprogramma, met uiteindelijk als doel het verstevigen van de economie, werkgelegenheid en toerisme en recreatie.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    17° / 8°
    20 %
  • Donderdag
    14° / 7°
    20 %
  • Vrijdag
    12° / 7°
    70 %
Meer weer