Woerden+wil+kaasacademie+oprichten
© Ulco Wesselink

Woerden wil kaasacademie oprichten

'We zijn in gesprek met gemeente Woerden over de oprichting van een soort kaasacademie. We zijn zeker enthousiast, maar het plan is nog heel vers.'

Zo reageert marketingmanager Rene van Beek van FrieslandCampina-Zijerveld in Bodegraven op het plan van gemeente Woerden om een kaasaopleiding op te tuigen. De kaasacademie moet de regio Woerden-Gouda-Bodegraven nog sterker als kaascentrum op de kaart zetten.

'Deze cheesecampus kun je breed opzetten met aandacht voor kaasmaken, maar ook consumenteninformatie, productontwikkeling en -technologie en management', denkt Van Beek.

Gele hart

'Zo creëeren we naast het Groene Hart ook een Geel Hart'. Zowel onderdelen op MBO als HBO niveau zijn denkbaar, stelt hij.

'De komende tijd wordt erover doorgesproken, ook willen we andere kaashandelaren en onderwijsinstellingen in de regio benaderen.'

Scenario-onderzoek

Het idee komt uit de koker van gemeente Woerden, die hierbij samenwerking heeft gezocht met gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda en FrieslandCampina-Zijerveld in Bodengraven. Een scenario-onderzoek is de eerste stap.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  10° / 8°
  95 %
 • Donderdag
  6° / 2°
  70 %
 • Vrijdag
  4° / 0°
  80 %
Meer weer