Van+Rossum+koopt+Woerdense+Graskaas
© Agrarisch Centrum Woerden

Van Rossum koopt Woerdense Graskaas

De eerste 150 kilo wegende graskaas leverde tijdens de traditionele Woerdense kaasveiling van het jaar een recordbedrag van 19.600 euro op.

Daarmee bracht de kaas meer dan 130 euro per kilo op. Zo’n hoog bedrag is op de Woerdense kaasmarkt nooit eerder genoteerd. De opbrengst gaat naar het goede doel.

De reuzenkaas is gekocht door Wieteke en Ed Breuren van stadshotel Van Rossum. Deze horecagelegenheid gaat vanaf oktober van start in het voormalige Arsenaal.

'Deze kaas hoort in stadshotel Van Rossum', zegt Wieteke Breuren. Het is de symbolisch eerste inkoop van streekproducten voor het in aanbouw zijnde hotel, bar restaurant en proeflokaal in de Woerdense binnenstad.

Opbrengst

Dit jaar gaat de opbrengst naar Heifer Nederland. Deze organisatie leidt arme Afrikaanse gezinnen op tot boeren en boerinnen en door hen koeien, geiten of kippen te geven en te coachen hoe zij deze dieren moeten exploiteren.

Om de spelregels van de veiling toe te lichten, werd er eerst enkele kleine kaasjes en de eerste echte graskaas 2014 geveild. De totale opbrengst hiervan was 1.000 euro.

Dit is geschonken voor het Carillon in de Peterustoren, zodat het ieder kwartier te horen is en er regelmatig door gastbeiaardiers kan worden bespeeld.

Weer

 • Dinsdag
  18° / 9°
  20 %
 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 7°
  20 %
Meer weer