Stichtse Rijnlanden begint met voormalen

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden is rondom Kockengen gestart met voormalen.

Stichtse+Rijnlanden+begint+met+voormalen
© Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden

De komende dagen verwacht het waterschap weer een flinke hoeveelheid neerslag verwacht. De hoogste sommen worden in het westen van het land verwacht.

Door het voormalen dalen de waterpeilen en is er meer ruimte om het gevallen hemelwater straks te bergen. Of dit voormalen in de rest van het gebied ook nodig is wordt nauwlettend gevolgd, meldt De Stichtse Rijnlanden.

Wateroverlast

Vooral in Kockengen en de polders Laag-Nieuwkoop Portengen ontstond vorige week langdurige wateroverlast. Zo kwam een derde van grasland onder water te staan. Het waterschap plaatste totaal zes noodpompen in en bij het dorp.

De boeren in de polder overwegen een schadeclaim in te dienen bij het waterschap. Zij wisten niet dat hun polder buffergebied is en moesten hun vee noodgedwongen opstallen.

Ook gaf het waterschap toe enkele fouten te hebben gemaakt. Vorige week dinsdag meldde het schap dat door een technische storing een stuw bij de Haarrijnse Plas open heeft gestaan. Daardoor steeg het waterpeil in de polders dinsdag nog steeds.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer