Einde+beperkingen+Moerdijkbrand
© Gemeente Strijen

Einde beperkingen Moerdijkbrand

Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid heeft gemeld dat alle beperkingen naar aanleiding van de brand bij Shell Moerdijk zijn opgeheven.

Wel blijft het wasadvies van groente van kracht, staat op de website van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid.

Als gevolg van de brand bij Shell Moerdijk op dinsdagavond 3 juni zijn (roet-)deeltjes aangetroffen in de Hoeksche Waard, Dordrecht en Zwijndrecht. De (roet-)deeltjes zijn door het RIVM onderzocht op zware metalen.

Gevaarlijke stoffen

Vrijdag was van het zuidelijke puntje van het Eiland van Dordrecht duidelijk dat daar geen schadelijke concentraties gevaarlijke stoffen zijn aangetroffen.

Op zondag bleek hetzelfde voor voor Strijen, Binnenmaas en Zwijndrecht, zodat alle beperkingen in de eerder gegeven adviezen zijn ingetrokken.

LTO blij

LTO Noord is blij dat de brand geen grote nasleep kreeg voor de land- en tuinbouw. 'Gelukkig dat het zo goed is afgelopen, zonder gevolgen voor boeren en tuinders', reageert regiomanager belangenbehartiging Kees van Beek op het nieuws.

Hij heeft wel kritiek op de communicatie. 'De veiligheidsregio's moeten voortaan helderder en sneller zijn in hun boodschappen. Nu ontstond er enige ruis.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  4° / -1°
  10 %
 • Woensdag
  5° / 1°
  10 %
 • Donderdag
  8° / 4°
  70 %
Meer weer