Inbreng+bij+herziening+maatlat+veehouderij
Nieuws
© maatlat

Inbreng bij herziening maatlat veehouderij

In 2014 voert SMK een periodieke herziening uit van het huidige certificatieschema Maatlat Duurzame Veehouderij (MDV8 naar MDV9). Hierbij hecht SMK grote waarde aan inbreng vanuit de praktijk. Dat kan nog tót 1 september.

Leveranciers van stalsystemen en -apparatuur, veehouders en anderen kunnen hun inbreng op het huidige certificatieschema of nieuwe ontwikkelingen melden aan SMK. Dat kan door het herzieningsformulier in te sturen met een concreet voorstel voorzien van een korte argumentatie.

Verzoeken tot wijziging of het opnemen van een nieuwe techniek, worden alleen beoordeeld indien deze voldoende zijn onderbouwd met informatie, zo mogelijk uit onafhankelijk onderzoek. Waar gewenst garandeert SMK vertrouwelijkheid van de informatie.

SMK behandelt alleen volledig ingevulde herzieningsformulieren MDV 2014 die vóór maandag 1 september 2014 zijn aangeleverd.

Het College van Deskundigen MDV beoordeelt de inbreng en besluit of deze al dan niet worden opgenomen in de herziening. De herzieningsconcepten worden dit najaar besproken in een openbare hoorzitting.

Herzieningslijsten

Om te voorkomen dat u inbreng levert dat al een aandachtspunt is bij de komende herziening kunt u de lopende herzieningsvoorstellen raadplegen in de vorm van een lijst. De in 2014 vastgestelde aanvullende besluiten worden verwerkt bij de herziening van de MDV-criteria.

Indien u vragen heeft over de herziening of anderszins over het certificatieschema MDV neem dan contact op met Saskia van Wageningen-Lucardie, projectmedewerker agro/food bij SMK, slucardie@smk.nl.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  12° / 7°
  50 %
 • Woensdag
  12° / 10°
  70 %
 • Donderdag
  13° / 8°
  70 %
Meer weer