Cumela: Hengelo Noord bereikbaar houden

Loonwerkorganisatie Cumela Nederland ziet niet veel in afsluiting van de Deurningerstraat in Hengelo voor landbouwverkeer. De uitvalsweg in het noorden van de stad zou volgens oppositiepartij Pro Hengelo te smal zijn voor landbouwverkeer en grote vrachtwagencombinaties.

Cumela%3A+Hengelo+Noord+bereikbaar+houden
© RTV Oost

Aanleiding voor de mogelijke verkeersaanpassing is een dodelijk ongeval met een 12-jarige scholiere in juni. Een landbouwtrekker met dubbele aanhanger reed haar toen aan. Het ongeval zorgde voor onrust in de wijk, waarop de gemeente een alternatieve adviesroute instelde voor zwaar- en landbouwverkeer.

Omrijdroute

Volgens Hero Dijkema, beleidsmedewerker verkeersveiligheid van Cumela, lost de omrijdroute niet veel op omdat die even verderop weer op dezelfde Deurningerstraat uitkomt. 'Het blijft een relatief smalle weg met drie scholen erlangs.'

Het wachten is op een reconstructieplan voor de weg met het bijbehorend verkeersbesluit. Die voorstellen worden volgend jaar verwacht. Zonodig zal Cumela in samenwerking met LTO Noord dan een zienswijze indienen.

Politiek

Dijkema: 'Je weet nooit wat de politiek gaat doen, maar een afsluiting van de Deurningerstraat voor zwaar verkeer en landbouwtrekkers verwacht ik niet. Het blijft een doorgaande route, het verkeer richting het noorden kan nergens anders heen.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer