Adviesroute trekkers Hengelo na ongeluk

Na het dodelijk ongeluk op de Deurningerstraat stelt gemeente Hengelo volgende week een adviesroute in voor landbouwverkeer, meldt RTV Oost.

Adviesroute+trekkers+Hengelo+na+ongeluk
© RTV Oost/Rob Vorkink

Op de Deurningerstraat werd 23 juni een 12-jarig meisje door een trekker aangereden. De buurt kwam na het dodelijk ongeluk in actie en eistte maatregelen.

De gemeente en een groep bewoners voerden vorige week overleg, ook een famlielid van het overleden meisje zat bij dat overleg.

Weren trekkers moeilijk

'Bewoners willen eigenlijk dat landbouwverkeer geweerd wordt van de Deurningerstraat, maar dat is op korte termijn moeilijk', zegt een woordvoerder:

'Daarvoor moet een wettelijk besluit genomen, en daarop mogen allerlei zienswijzen ingediend worden, zoals bijvoorbeeld van landbouworganisaties.'

Blauwe bordjes

Een adviesroute is daarom een alternatief. In de gemeente worden blauwe bordjes geplaatst met de adviesroute. 'De wegen zijn daar breder en rijden de fietsers op gescheiden fietspaden', geeft een woordvoerder van de gemeente aan.

De borden worden volgende week geplaatst. Op een later moment wordt onderzocht of deze route een definitieve status kan krijgen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    11° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 4°
    30 %
Meer weer