Wakker+Dier%3A+meer+gangbaar+vlees+in+reclame
© Nieuwe Oogst

Wakker Dier: meer gangbaar vlees in reclame

De acht grootste supermarktketens maakten in de eerste helft van dit jaar 1.100 keer reclame voor gangbare kip en varkensvlees. Een stijging van 30 procent ten opzicht van 2012, meldt Wakker Dier op basis van hun foldermonitor.

Deze stijging staat volgens de dierenwelzijnsorganisatie haaks op eerdere beloften van de supermarkten. 'Die zeiden vorig jaar toe zich in te spannen om het marktaandeel van scharrel en biologische kip en varkensvlees te vergroten’.

In de eerste helft van 2014 brachten AH, Jumbo, Aldi, Lidl, Dirk, C1000, Plus en Emté gezamenlijk 290 keer reclame met gangbare kip en 811 keer met gangbaar varkensvlees.

Folders

C1000, Albert Heijn en Dirk stuntten vooral veel met gangbare kip. C1000, Emté en Plus deden dit het vaakst met varkensvlees. '10 procent van alle aanbiedingen betreft diervriendelijkere alternatieven.'

Kip en varken met een dierenwelzijnkeurmerk waren slechts een 130 keer in de aanbieding. 'Dat is slechts 10 procent van alle aanbiedingen met deze vleessoorten. Dat cijfer is sinds 2012 nauwelijks gestegen.'

Wakker Dier monitort sinds 2012 de folders en websites van deze supermarkten.

Weer

 • Donderdag
  13° / 8°
  70 %
 • Vrijdag
  15° / 13°
  30 %
 • Zaterdag
  17° / 12°
  20 %
Meer weer