AH%3A+wij+volgen+akkoord+dierenwelzijnstappen
© AH

AH: wij volgen akkoord dierenwelzijnstappen

Albert Heijn (AH) gaat inhoudelijk niet in op de cijfers van Wakker Dier over de reclame-uitingen over gangbaar vlees. 'Wij volgen de afgesproken dierenwelzijnstappen voor kip', geeft woordvoerster Anoesjka Aspeslagh aan.

Met die woorden reageert Aspeslagh op berichtgeving van Wakker Dier over aanbiedingen van gangbaar vlees door AH, Jumbo, Aldi, Lidl, Dirk, C1000, Plus en Emté in het afgelopen half jaar.

'De cijfers zijn bovendien een optelling van aanbiedingen van verschillende supermarkten.'

Verwijt

Aspeslagh vindt het verwijt van Wakker Dier onterecht dat AH zich niet aan eerder gemaakte afspraken houdt om om het marktaandeel van scharrel en biologische varkensvlees en kip te vergroten.

'Van al het in Nederland verkochte scharrel- en biologische kippenvlees wordt 75 procent bij ons gekocht.'

Akkoord

De woordvoerster wijst bovendien op het februari 2013 door de pluimveesector en de supermarkten ondertekende akkoord over dierenwelzijnstappen voor kip.

'Daarin staan criteria die de keten gezamenlijk stelt om het dierenwelzijn voor de Nederlandse supermarktkip stapsgewijs op een hoger niveau te brengen.'

Nieuwe Hollandse kip

Albert Heijn zet al deze stappen in één keer, benadrukt Aspeslagh. 'Wij vervangen sinds half mei dit jaar stapsgewijs alle reguliere verse kipproducten door de nieuwe Hollandse kipproducten. Dat doen we als eerste supermarkt in Nederland.'

Weer

 • Zondag
  7° / 3°
  10 %
 • Maandag
  6° / 0°
  10 %
 • Dinsdag
  6° / 1°
  10 %
Meer weer