Zonnepanelen+promoten+melkveehouderij
© Nieuwe Oogst

Zonnepanelen promoten melkveehouderij

MMM... MELK. Johan en Patricia Kamphuis uit Ambt Delden promoten via de zonnepanelen op het dak van de nieuwe ligboxenstal hun sector: de melkveehouderij.

Rijdend van Bentelo naar Ambt Delden, op weg naar de A1, wordt het oog getrokken door de vreemde formatie van de zonnepanelen op het dak van een ligboxenstal. Al snel wordt duidelijk dat die formatie niet willekeurig is.

Bij een tweede blik en een net iets andere lichtval, is in een oogopslag duidelijk wat er staat: MMM .... MELK.

Wat begon als grap

Familie Kamphuis nam afgelopen februari de nieuwe ligboxenstal voor 160 koeien in gebruik. Daaraan vooraf ging een uitgebreide oriëntatie.

'Onderweg zagen we ergens 'Melk de witte motor' en daaruit ontstond het idee of we ook niet zoiets zouden kunnen met de zonnepanelen', vertelt Johan Kamphuis.

Zo gezegd, zo gedaan. Zonnepanelenleverancier Agro-NRG gebruikte 60 van de 190 zonnepanelen die in totaal op het dak zijn gekomen, voor de leus.

Reacties positief

Het initiatief van de familie bleef niet onopgemerkt. 'We hebben al veel positieve reacties gehad. Van collega's uit de sector, maar ook gewoon van mensen uit de omgeving', geeft Kamphuis aan.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  7° / 3°
  10 %
 • Maandag
  6° / 0°
  10 %
 • Dinsdag
  6° / 1°
  10 %
Meer weer