CO2+uit+industrie+voor+tuinders+Noord%2DHolland
© wd

CO2 uit industrie voor tuinders Noord-Holland

Staatssecretaris Sharon Dijksma tekent op 10 juni tijdens de GreenTech als één van de 15 partijen de Green Deal ‘CO2 voorziening glastuinbouw in Noord-Holland’.

Deze Green Deal draagt bij aan het bereiken van de nationale doelstellingen voor energiebesparing en CO2-emissiereductie én het versterkt de internationale concurrentiepositie van de glastuinbouw.

Met deze overeenkomst spreken provinciale, regionale én landelijke overheden, tuinbouworganisaties en industriële bedrijven af dat zij zich inspannen om ervoor te zorgen dat glastuinbouwbedrijven over goede CO2 tegen een gunstige prijs kunnen beschikken.

Duurzamer produceren

De CO2 is afkomstig uit industriële rookgassen uit de regio. Dit betekent dat door de emissie van de industrie in Noord-Holland te gebruiken, glastuinbouwondernemers uiteindelijk duurzamer kunnen produceren en de energiekosten flink kunnen reduceren.

Op dit moment wordt de haalbaarheid bepaald van verschillende methodes om CO2 uit de rookgassen van de industrie te halen. Er wordt daarbij toegewerkt naar een proefinstallatie die in 2015 moet draaien.

Bestaande leidingen

Tegelijkertijd wordt gekeken in hoeverre bestaande leidingen gebruikt kunnen worden voor CO2-transport naar de glastuinbouwbedrijven, zodat de kosten daarvan beperkt kunnen worden.

Weer

 • Dinsdag
  18° / 13°
  60 %
 • Woensdag
  19° / 15°
  60 %
 • Donderdag
  13° / 10°
  50 %
Meer weer