VVD+Groningen+veroordeelt+stikstofbeleid
© Nieuwe Oogst

VVD Groningen veroordeelt stikstofbeleid

De VVD in provincie Groningen verafschuwt extra stikstofbeleid van de provincie. Natuur en Milieufederatie Groningen roept op tot zo'n beleid in een brief die morgen wordt besproken in de Provinciale Staten.

VVD-Statenlid Matthijs Oosterhuis: 'Het speelt nauwelijks in Groningen. Het merendeel van de stikstof in Groningen is afkomstig van buiten de provincie. Bovendien is er weinig stikstofgevoelige natuur in onze provincie.'

Van de stikstof in Groningen komt 92 procent van buiten de provincie. In Groningen is maar één natuurgebiedje wat gevoelig is voor stikstof: het Lieftinghsbroek. Het Lieftinghsbroek is slechts 20 hectare groot.

PAS

Volgens Oosterhuis pakt het rijk de landelijke uitstoot van stikstof al voortvarend aan met de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS).

'Als we daar als provincie Groningen nu nog een schep bovenop doen, gaat de deur op slot voor de landbouw en het bedrijfsleven. Uitbreiden, nieuwe activiteiten starten en investeren wordt dan onmogelijk. Dat wil de VVD niet!'

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  19° / 6°
  10 %
 • Woensdag
  21° / 8°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 7°
  10 %
Meer weer