Kamervragen+over+stikstofdepositie+natuur
© Nieuwe Oogst

Kamervragen over stikstofdepositie natuur

VVD-Kamerlid Helma Lodders stelt schriftelijke vragen aan staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) over de stikstofdepositie op de natuur die veel lager lijkt te zijn dan tot dusver verondersteld.

Aanleiding voor de vragen van Lodders is een artikel dat komend weekend in het magazine V-focus verschijnt over de werkelijke depositie van stikstof in natuurgebieden. Zie hiervoor eerdere berichtgeving op NieuweOogst.nu.

Lodders wil van Dijksma onder meer weten waarom het RIVM niet meer doet met de meetresultaten ten aanzien van de depositie. Volgens het Kamerlid blijkt dat berekeningen ten opzichte van de werkelijke ammoniakmetingen tot andere conclusies leiden.

Beleid verantwoorden

Zij wil daarom een toelichting waarom niet wordt uitgegaan van daadwerkelijke metingen om het ammoniakbeleid van de overheid te verantwoorden.

Lodders suggereert op basis van het artikel in V-focus dat de berekende stikstofdeposities voor natuurgebieden in de praktijk nooit haalbaar zijn.

Onnauwkeurig

Volgens Lodders is niet uit te leggen dat het ammoniakbeleid met daarbij behorende forse investeringen voor veebedrijven uiteindelijk gebaseerd blijkt op onnauwkeurige berekeningen.

Weer

 • Maandag
  19° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  17° / 8°
  10 %
 • Woensdag
  18° / 8°
  10 %
Meer weer