Kwaliteit oppervlaktewater verbetert

De kwaliteit van het oppervlaktewater verbetert. Dat schrijft staatssecretaris Wilma Mansveld in een brief aan de Tweede Kamer.

Kwaliteit+oppervlaktewater+verbetert
© Nieuwe Oogst

Voor fosfor en voor stikstof voldoet inmiddels bijna 50 procent van de grotere wateren, zoals rivieren, meren en kanalen aan de doelstellingen. Op diverse plaatsen zijn nog wel teveel gewasbeschermingsmiddelen en andere microverontreinigingen in het water te vinden, schrijft Mansveld

Meer dan 95 procent van de chemische analyses van het oppervlaktewater voldoet aan de Europese normen, laat Mansveld weten. 'Bovendien valt het nitraatgehalte in grondwater bijna overal binnen de norm van de Nitraatrichtlijn.'

Snorkelen

Op basis van metingen tot en met 2013 voldoet ongeveer 40 procent van de grotere wateren aan de doelen voor algen en vissen, en ruim 20 procent voor waterplanten en kleine ongewervelde waterdiertjes. Dit is een toename van 2 tot 10 procent ten opzichte van de beoordeling in 2009.

Meren in het IJsselmeergebied zijn zo helder dat er gesnorkeld kan worden en in het rivierengebied profiteert de hengelsport van nieuwe vissoorten.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer