Nieuwe+EU%2Dregels+gebruik+biobrandstoffen
© Nieuwe Oogst

Nieuwe EU-regels gebruik biobrandstoffen

De EU-lidstaten willen het gebruik van biobrandstoffen aanpakken. Zij zijn voorstander van dergelijke alternatieven voor fossiele brandstoffen zoals aardolie, maar dan moeten de biobrandstoffen wel duurzamer worden geproduceerd.


De ministers van Energie besloten vrijdag in Luxemburg dat hooguit 7 procent van het totale transportverbruik in 2020 uit biobrandstoffen mag bestaan die als minder duurzaam gelden, zoals soja en koolzaad. Door de teelt daarvan is er meer landbouwgrond nodig. Dat is ongunstig voor het klimaat.

Limiet

Nederland had liever een limiet van 5 procent gezien om het gebruik van duurzamere biobrandstoffen, bijvoorbeeld uit afval of zeewier, te stimuleren.

Het Europees Parlement moet zich nu over het voorstel buigen.

ANP

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  5° / 0°
  70 %
 • Zaterdag
  6° / 3°
  90 %
 • Zondag
  5° / 2°
  60 %
Meer weer