Wereldproductie biobrandstof daalt

Voor het eerst sinds 2000 is de wereldproductie van bio-ethanol en biodiesel in 2012 gedaald.

Wereldproductie+biobrandstof+daalt
© Nieuwe Oogst

De productie van bio-ethanol kwam uit op 83,1 miljard liter en de biodieselproductie was 22,5 miljard liter. Samen is dat 0,4 procent minder dan de productie in 2011.

De productiecijfers voor biobrandstof voor het jaar 2012 zijn gepubliceerd in een rapport van de Worldwatch Institute. Dat is een onafhankelijk organisatie die zich bezighoudt met de wereldwijde ontwikkeling van duurzame energie.

Stijgende maïsprijzen

Belangrijke reden voor de lagere productiecijfers van biobrandstof wereldwijd zijn de stijgende maïsprijzen in de Verenigde Staten (VS). De Amerikaanse productie van bio-ethanol nam daardoor af met 4 procent.

De VS is met zo'n 50 miljard liter goed voor 61 procent van de wereldproductie van bio-ethanol. Andere grote producenten zijn Brazilië, met een aandeel van 26 procent, en China, Canada en Frankrijk.

Biodiesel

De VS produceert ook de meeste biodiesel met een jaarproductie van 3,6 miljard liter. De Europese Unie heeft een totale productieaandeel voor biodiesel van 41 procent, de grootste Europese producent is Duitsland.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  32° / 17°
  0 %
 • Zondag
  32° / 18°
  10 %
 • Maandag
  28° / 20°
  55 %
Meer weer