Zuid%2DHollands+Landschap+steunt+Veerman
© red polders rhoon

Zuid-Hollands Landschap steunt Veerman

Het Zuid-Hollands Landschap noemt het advies van Cees Veerman over het Buijtenland van Rhoon 'interessant en uitdagend'. De natuurorganisatie onderschrijft de aanbevelingen.

De voorgestelde werkwijze sluit aan op het meerjarenbeleidsplan van het Zuid-Hollands Landschap waarin lokale samenwerking centraal staat.

Het Zuid-Hollands landschap ziet zichzelf als een van de parijen die in de polders aan de slag gaat als 'actieve natuurbeheerders'. Veerman gaf vorige week aan dat het juist de bedoeling is dat boeren het gebied gaan beheren.

Eigentijds

'Als natuurorganisatie werken we graag met de streek aan een eigentijdse en toekomstbestendige invulling van natuur, landschap en erfgoed dichtbij de stad', stelt directeur Michiel Houtzagers van het Zuid-Hollands Landschap.

Zo vindt de natuurorganisatie de door Veerman voorgestelde ‘organische’ en coöperatieve samenwerkingswijze ‘interessant en uitdagend’.

'Het is een aanpak die we ook elders toepassen en die in het Buijtenland recht doet aan het benodigde herstel van vertrouwen tussen de belanghebbenden. Streekgerichte samenwerking is de sleutel tot een eindresultaat met draagvlak', verzekert Houtzagers.

Polderlandschap

Ook onderschrijft het Zuid-Hollands Landschap het voorstel van Veerman om vooral het klassieke polderlandschap te behouden.

'Beschermen van agrarisch en cultureel erfgoed tegen oprukkende bebouwing is een belangrijke investering in de leefbaarheid van IJsselmonde. Die is van groot belang voor zowel de generaties van nu als die van de toekomst.'

Weer

 • Dinsdag
  18° / 11°
  10 %
 • Woensdag
  17° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  19° / 7°
  30 %
Meer weer