32%2E000+tekenen+tegen+Buijtenland
© red polders rhoon

32.000 tekenen tegen Buijtenland

Meer dan 32.000 sympathisanten hebben de petitie tegen de aanleg van het Buijtenland van Rhoon getekend. 'Nog achtduizend te gaan en het doel is bereikt, we kunnen dan naar de Tweede Kamer', melden de IJsselmondse polderkinderen.

'We blijven doorgaan zolang als nodig is', geven de boerendochters en -zonen die moeten wijken voor het natuurproject vlak onder Rotterdam aan. Doel van hun burgerinitiatief is om veertigduizend handtekeningen te verzamelen.

Dan is de Tweede Kamer verplicht de kwestie opnieuw te behandelen.

Grote acties

De komende weken zijn er een aantal grote acties in Albrandswaard, Barendrecht, Numansdorp en Oudenhoorn gepland om handtekeningen binnen te halen. Hiervoor zoeken de Polderkinderen vrijwilligers die zich hiervoor actief in willen zetten.

De petitie is oktober vorig jaar gestart door de boerendochters Mariëlle en Sharona de Klerk. Naast hun actie 'Stop Project Buytenland NU' voeren de polderkinderen een lobby tegen de aanleg van het Buijtenland van Rhoon.

Boerenalternatief

Ondanks dat het boerenalternatief van Vereniging Nederlands Cultuurlandschap op steeds meer draagvlak van politiek en bewoners van de regio kan rekenen, gaat de actie door. De polderkinderen blijven handtekeningen verzamelen.

Vereniging Nederlands Cultuurlandschap (VCN) presenteerde daarnaast in opdracht van de boeren een alternatief. Die boerenvariant kost minder, levert meer natuurwaarden op en de boeren kunnen in het gebied blijven.

Cees Veerman

De provincie heeft op last van minister Sharon Dijksma (EZ) oud-landbouwminister Cees Veerman ingeschakeld die als 'adviseur' met een oplossing moet komen die voldoende draagvlak van de regio heeft.

Weer

 • Woensdag
  10° / 6°
  70 %
 • Donderdag
  9° / 8°
  70 %
 • Vrijdag
  6° / 3°
  40 %
Meer weer