30%2E000+handtekeningen+tegen+Buijtenland
© red polders rhoon

30.000 handtekeningen tegen Buijtenland

De petitie tegen de aanleg van het Buijtenland van Rhoon is al getekend door dertigduizend sympathisanten. 'De laatste ronde is ingegaan', melden de IJsselmondse polderkinderen.

Doel van het burgerinitiatief van de dochters en zonen van boeren die moeten wijken voor het natuurproject vlak onder Rotterdam, is om veertigduizend handtekeningen te verzamelen. Dan is de Tweede Kamer verplicht de kwestie opnieuw te behandelen.

'De laatste ronde van de tot nu toe succesvolle actie is ingegaan. De polders van Rhoon moeten behouden blijven, de actie moet succesvol afgesloten worden.'

Petitie

De petitie is oktober vorig jaar gestart door de boerendochters Mariëlle en Sharona de Klerk. Naast hun actie 'Stop Project Buytenland NU' voeren de polderkinderen een lobby tegen de aanleg van het Buijtenland van Rhoon.

Ondanks dat het boerenalternatief van Vereniging Nederlands Cultuurlandschap op steeds meer draagvlak van politiek en bewoners van de regio kan rekenen, gaat de actie door. De polderkinderen blijven handtekeningen verzamelen.

Alternatief

Vereniging Nederlands Cultuurlandschap (VCN) presenteerde daarnaast in opdracht van de boeren een alternatief. Die boerenvariant kost minder, levert meer natuurwaarden op en de boeren kunnen in het gebied blijven.

De provincie heeft op last van minister Sharon Dijksma (EZ) oud-landbouwminister Cees Veerman ingeschakeld die als 'adviseur' met een oplossing moet komen die voldoende draagvlak van de regio heeft.

Weer

 • Dinsdag
  15° / 10°
  70 %
 • Woensdag
  17° / 5°
  20 %
 • Donderdag
  18° / 11°
  60 %
Meer weer