LTO Noord: advies Veerman biedt kansen

LTO Noord ziet kansen voor boeren in het advies dat Cees Veerman gisteren over de inrichting van het Buijtenland van Rhoon presenteerde.

LTO+Noord%3A+advies+Veerman+biedt+kansen
© LTO Noord

Agrarisch ondernemers en andere betrokkenen krijgen ruimte om eigen initiatief te ontplooien in dit gebied. LTO Noord juicht dat toe en is van mening dat de verantwoordelijkheden daar komen te liggen waar ze horen: bij de betrokken ondernemers uit het gebied zelf.

'Ik ben zeer content met het advies van Veerman', reageert voorzitter Siem Jan Schenk van LTO Noord. 'Natuur, recreatie en landbouw gaan uitstekend samen.'

Sterker

'Als alle betrokkenen meedenken over de verdere inrichting van het gebied, maakt dat het concept nog veel sterker en wordt er met elkaar gewerkt aan een schitterend gebied', aldus Schenk.

LTO Noord vindt het belangrijk dat agrarisch ondernemers voldoende ruimte krijgen om hun inbreng te leveren bij de inrichting van het gebied en als serieuze partner worden beschouwd. Het advies dat er nu ligt, biedt daar volgens Schenk mogelijkheden voor.

Zorgen

Toch zijn er nog wel zorgen. Die liggen vooral op het vlak van de uitvoering en het draagvlak voor het advies. 'Provincie en rijk waren tot nu toe vrij stellig in hun standpunt rondom de inrichting van het gebied. Als zij het advies dat er nu ligt, volgen dan moeten ze toch een behoorlijke ommezwaai maken', aldus Schenk.

Niet alleen voor de overheden ligt er een uitdaging, ook voor de betrokkenen geldt dat. Maar Schenk is daar positief over. 'We hebben er alle vertrouwen in dat de betrokkenen hun verantwoordelijkheid nemen en er alles aan doen om van Buijtenland van Rhoon een prachtig gebied te maken.'

Volop steunen

'LTO Noord zal de agrarisch ondernemers in dit gebied uiteraard volop steunen in dit proces. Het is ten slotte in ieders belang dat dit goed verloopt en er uiteindelijk een mooi gebied ontstaat waar velen van kunnen genieten.'

· Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Midden

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  23° / 12°
  5 %
 • Woensdag
  27° / 12°
  20 %
 • Donderdag
  27° / 16°
  30 %
Meer weer