Stichting+DHTB+helpt+internationaliseren
© Nieuwe Oogst

Stichting DHTB helpt internationaliseren

Met de stichting Dutch Horticultural Trade Board (DHTB) wil de Nederlandse tuinbouwsector bedrijven helpen een positie op te bouwen in het buitenland.

De stichting, waarin het tuinbouwbedrijfsleven, Wageningen Universiteit en de overheid samenwerken, is door Greenport Holland in het leven geroepen.

Voor de eerste drie jaar van haar bestaan denkt de stichting 1,5 miljoen euro steun nodig te hebben. Daarna moet volgens de plannen DHTB zichzelf kunnen bedruipen omdat bedrijven bij de stichting diensten afnemen.

Financiële steun nodig

Voor de financiering heeft DHTB onder andere bij het Productschap Tuinbouw (PT) aangeklopt. Het wil 280.000 euro van het PT. Daarnaast steekt de overheid geld in het project.

De commissies Sierteelt en Groen en Voedingstuinbouw van het PT beslissen volgende week over de aanvraag.

Kleinschaligheid

Door hun kleinschaligheid is internationalisering voor veel bedrijven, waaronder teeltbedrijven, een lastige opgave, meldt DHTB.

De trade board wil deze bedrijven helpen door onder andere marktinformatie aan te leveren of de internationale marketing te verzorgen. Dit moet de internationale concurrentiepositie van Nederland versterken.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  4° / 0°
  60 %
 • Maandag
  4° / -2°
  20 %
 • Dinsdag
  3° / -2°
  55 %
Meer weer