Internationale master class voor jongeren

Ongeveer vijftig jonge boeren en tuinders uit zestien verschillende landen nemen vanaf maandag deel aan de Global Young Farmers Master Class. Het is een initiatief van Rabobank Nederland.

Internationale+master+class+voor+jongeren
© Nieuwe Oogst

De jongeren gaan een week lang met elkaar, met experts en de Rabobank in dialoog over hoe een duurzame voedselproductie in de toekomst zeker te stellen is. Ook praten ze over de uitdagingen waar de deelnemers, als toekomstige agrarische leiders, voor staan.

Bedrijfsopvolging

Tijdens de master class zal bedrijfsopvolging een centraal thema zijn. 'We moeten het weer aantrekkelijk maken om boer te worden en te blijven. Want bedenk goed, zonder boeren is er geen toekomst', zegt gastheer Berry Marttin, lid van de raad van bestuur Rabobank Nederland.
.
Een ander belangrijk thema is innovatie. Komende week neemt de Rabobank de deelnemers mee in de wereld van innovatie, technologie, social media en hoe het gebruik van data ingezet kan worden.

Extra stimulans

Marttin: 'De jonge boeren komen graag hier naar toe om van hun Nederlandse collega's te leren en met elkaar van gedachten te wisselen. Maar ook voor Nederland is het een extra stimulans om kennis op te doen van de werkwijze van deze jonge boeren van over de hele wereld.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  25° / 13°
  10 %
 • Donderdag
  27° / 16°
  60 %
 • Vrijdag
  23° / 14°
  50 %
Meer weer