Draijer+in+juli+aan+de+slag+bij+Rabobank
© Christiaan Krouwels

Draijer in juli aan de slag bij Rabobank

Wiebe Draijer, die in maart werd voorgedragen als de nieuwe bestuursvoorzitter van Rabobank, treedt op 1 juli in dienst bij de bank.

In oktober neemt Draijer de voorzittershamer van Rinus Minderhoud over. Hij krijgt een vast jaarsalaris bij Rabobank van 980.000 euro. Rabobank keert geen bonussen uit aan bestuurders.

De bank maakte de benoeming van Draijer in maart bekend onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouders. Deze hebben inmiddels met de benoeming ingestemd. Draijer is op dit moment voorzitter van de Sociaal-Economische Raad (SER).

McKinsey

Draijer is een werktuigbouwkundige, die het grootste deel van zijn carrière voor adviesbureau McKinsey heeft gewerkt.

In 2012 werd hij benoemd als voorzitter van de SER, het overlegorgaan van de vakbonden en de werkgevers dat symbool staat voor het Nederlandse poldermodel.

Perfecte match

Zijn gebrek aan bancaire ervaring is volgens Rabobank geen probleem. President-commissaris Wout Dekker bestempelde de achtergrond en de persoonlijkheid van Draijer zelfs als een 'perfecte match' met Rabobank.

Draijer krijgt de zware taak om het door de Liborfraude geschade imago van de bank weer op te vijzelen, terwijl Rabobank zich met een grote reorganisatie probeert aan te passen aan de sterk veranderde omstandigheden in de financiële sector.

ANP

Weer

 • Vrijdag
  9° / 6°
  30 %
 • Zaterdag
  7° / 4°
  10 %
 • Zondag
  5° / 0°
  10 %
Meer weer