Succesvol jaar voor Lemken

Het gaat goed met machinebouwer Lemken. De omzet steeg vorig jaar naar een record van 363 miljoen euro, 10 procent meer dan in 2012. Duitsland blijft met een omzetaandeel van 28 procent de belangrijkste markt.

Succesvol+jaar+voor+Lemken
© nieuwe oogst

Met een groei van 11 procent kwam de omzet in het thuisland vorig jaar uit op 103 miljoen euro.

Het aandeel export neemt bij Lemken elk jaar toe. ‘De export zal in de toekomst sneller groeien dan de Duitse markt’, stelt Lemken-topman Anthony van der Ley, dinsdag tijdens een persdag in Kassel.

Nederland

Frankrijk is met 20 procent van de omzet het belangrijkste exportland. Nederland is goed voor 2 procent van de omzet van Lemken. Dat komt neer op een bedrag van 7,1 miljoen euro. Vorig jaar groeide de omzet met ruim 37 procent ten opzichte van 2012.

De groei van de omzet heeft tot gevolg dat de maximale capaciteit op de hoofdvestiging van Lemken in Alpen is bereikt. In de periode 2015-2017 investeert Lemken 50 miljoen euro in uitbreiding van deze fabriek.

Rusland en Oekraïne

Zorgelijk is de situatie in Rusland en de Oekraïne, samen goed voor zo’n 15 procent van de omzet. Door de onrust zijn de mogelijkheden in Rusland met 25 procent verslechterd en in de Oekraïne met 50 procent, schat exportleider Dirk Hollinderbäumer.

Lemken ziet kansen voor omzetgroei in Amerika, Canada en Afrika. Investeringen in China en India moeten ook bijdragen aan verdere omzetgroei.

Regen

Het plan van Lemken was om de noviteiten van Agritechnica in het veld te tonen. Door 15 millimeter regen ging dat niet door. De uitleg van de machines vond daarom op het erf van een boer plaats.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  21° / 17°
  80 %
 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  5 %
Meer weer