Optimale ploegafstelling met muisklik

Lemken presenteert voor alle wentelploegen een audiovisueel instructieprogramma. Dit programma legt de zeven belangrijkste afstellingen van de trekker en de ploeg stapsgewijs uit. Het biedt een interactieve driedimensionale simulatie van Optiquick.

Optimale+ploegafstelling+met+muisklik
© eigen foto Lemken

Een ideale ploegafstelling minimaliseert slijtage en bespaart tijd en brandstofkosten. Daarom rust Lemken haar wentelploegen al jarenlang uit met het afstelcentrum Optiquick, dat met behulp van eenvoudige handgrepen voor de juiste ploegafstelling zorgt.

Gewichtsverdeling

Niet alleen de ploeg, maar ook de trekker is optimaal af te stellen om economisch te ploegen. Goed ploegen begint al bij de wielen. De juiste spoorbreedte zorgt voor een evenwichtige gewichtsverdeling van de trekker.

Het instructieprogramma laat de effecten van verschillende spoorbreedtes zien en toont tevens de voordelen van een lage bandenspanning, die bij veldwerk voor een hoge tractie en geringe bodemverdichting zorgt.

Zelf controleren

Hoe de eerste schaarbreedte is te bepalen, hoe het optimale verloop van de treklijn eruitziet en welke factoren dit loop beïnvloeden, komt in het theoretische deel van de instructiemodule uitgebreid aan bod. Vervolgens kan de gebruiker de opgedane kennis met een aantal testvragen zelf controleren.

Het programma is via de volgende link te downloaden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  4° / -3°
  10 %
 • Zondag
  6° / 2°
  20 %
 • Maandag
  8° / 5°
  50 %
Meer weer