Website over voeding en kanker gelanceerd

De website voedingenkankerinfo.nl met informatie over voeding en kanker is vandaag gelanceerd. De site is bedoeld voor (ex-)patiënten, familieleden van patiënten en alle andere mensen met belangstelling voor dit onderwerp.

Website+over+voeding+en+kanker+gelanceerd
© voedingenkankerinfo.nl

Naast informatie over voeding tijdens de behandeling bevat de site antwoorden op vragen over de preventie van kanker en voeding na de behandeling van kanker.

De website Voeding & Kanker Info is een initiatief van het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL), Wageningen UR en de Landelijke Werkgroep Diëtisten Oncologie.

Fabels en feiten

'We willen met deze website duidelijkheid scheppen in de wirwar van fabels en feiten over voeding en kanker', geeft Sandra Beijer van IKNL Eindhoven aan.

Ellen Kampman hoopt als hoogleraar Voeding en kanker aan Wageningen UR 'dat deze informatie mensen helpt om beter door de kankertherapie heen te komen en daarna gezondere keuzes te maken'.

'

Er is momenteel veel te doen over ‘superfoods’, geven de initiatiefnemers aan. Zo circuleren er bijvoorbeeld berichten dat acaibessen werkzaam zouden zijn tegen kanker.

Op de website Voeding & kanker Info wordt duidelijk uiteengezet dat dit een fabel is en dat dergelijke verhalen mogelijk voortkomen uit studies in reageerbuisjes in laboratoria.

Biefstuk

Veel mensen zijn opgegroeid met het idee dat het eten van biefstuk kracht geeft. Consumptie van rood vlees verhoogt echter het risico op het ontwikkelen van darmkanker.

Om die reden wordt aangeraden niet meer dan 500 gram rood vlees per week te eten. Op Voeding & Kanker Info zijn meer van dergelijke voorbeelden te vinden.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 14°
  0 %
 • Donderdag
  31° / 16°
  0 %
 • Vrijdag
  32° / 17°
  0 %
Meer weer