Friso+mag+Chinese+baby%27s+voeden
© deonlinedrogist.nl

Friso mag Chinese baby's voeden

Babymelkpoederfabrikant Friso heeft Chinese goedkeuring gekregen om aan het land te mogen leveren. 'We zijn als FrieslandCampina geslaagd voor de test. We voldoen aan de kwaliteitsnormen', geeft woordvoerder Jan-Willem ter Avest aan.

China scherpte de regels voor babyvoedingimport aan na diverse schandalen in het land. Alleen producten die op een lijst van de Chinese autoriteiten staan, komen het land in.

Naast Friso kregen onder meer Abbott Laboratories, Mead Johnson Nutrition en Nestlé groen licht.

Marktaandeel

Welke gevolgen de goedkeuring voor FrieslandCampina heeft, kan Ter Avest nu nog niet aangeven. 'We moeten eerst bekijken wie er mogen leveren om te zien of er kans op extra marktaandeel voor Friso is.'

Duidelijker is de woordvoerder over de doelstelling van het bedrijf. 'Binnen enkele jaren willen we onze omzet in China verdubbelen naar 1 miljard euro. Deze goedkeuring is een stap in de goede richting.'

NZO

De Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO) kent de berichten uit de internationale media, maar reageert daar verder niet op.

'China past nu de importregels voor diverse zuivelproducten aan. Dat komt wel vaker voor en dat recht hebben ze', stelt NZO-woordvoerder René van Buitenen.

Nieuw-Zeeland

Vooral veel Nieuw-Zeelandse zuivelaars zijn door de maatregel getroffen. Na het melatonineschandaal in 2008 schoten kleine babymelkproducenten in dat land als paddenstoelen uit de grond.

Nu mogen enkel bedrijven uit Nieuw-Zeeland naar China exporteren wanneer die ook voldoende afzet hebben in China. Dat betekent dat er nog maar tien, grotere, spelers overblijven.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  16° / 11°
  75 %
 • Maandag
  18° / 14°
  50 %
 • Dinsdag
  12° / 9°
  30 %
Meer weer