PPO+Lelystad+in+modern+bedrijfsmanagement
© nieuwe oogst

PPO Lelystad in modern bedrijfsmanagement

PPO in Lelystad gaat teeltgegevens steeds meer aan elkaar koppelen en geografisch vastleggen. Bijvoorbeeld ook brandstofverbruik, bodem- en structuurgegevens.

Niet alleen de gebruikte gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen, maar ook de benodigde arbeid en diesel voor de verschillende bewerkingen en de opbrengst wil PPO per perceel vastleggen.

Online registratie

Sinds kort registreert PPO de teeltgegevens online. Meerdere PPO-medewerkers kunnen daardoor tegelijkertijd in het veld gegevens invoeren en opvragen op een smartphone of tablet.

De wens is om de percelen ook geografisch vast te leggen en te koppelen aan de teeltregistraties. PPO kan dan eenvoudiger het bouwplan over meerdere jaren bekijken.

Goed rendement

PPO Lelystad heeft bij de totstandkoming van het huidige bouwplan al goed gebruik kunnen maken van het prototype van Akkerweb. Per perceel en per bemonstering is de aaltjessituatie geografisch weergegeven.

Het proefbedrijf van PPO in Lelystad is zo'n 500 hectare groot, zowel voor de gangbare als de biologische landbouw. Een goed rendement van de gewassen is van belang voor het voortbestaan.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  17° / 8°
  15 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  70 %
 • Zondag
  15° / 12°
  50 %
Meer weer