Voordracht Ingrid Jansen als voorzitter NVV

Het bestuur van de NVV draagt Ingrid Jansen (29) uit Den Haag voor als nieuwe voorzitter van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders.

Voordracht+Ingrid+Jansen+als+voorzitter+NVV
© Nvv

Haar voordracht door de vertrouwenscommissie is gisteren door het bestuur unaniem ondersteund en wordt op 19 mei aan de leden als kandidaat voorgedragen.

Ingrid Jansen kent de Nederlandse varkenssector goed. Zij groeide op, op het varkensbedrijf van haar ouders in West-Brabant. Ze was tot voor kort senior beleidsmedewerker van de VVD-fractie in de Tweede Kamer.

Daarvoor werkte zij op het ministerie van Financiën en was zij beleidsmedewerker in het Europees Parlement.

Voorbeeld

‘De Nederlandse varkenshouderij is hét voorbeeld in de wereld. Wíj geven daarvoor alle credits aan onze varkenshouders, die op moderne (familie)bedrijven voldoen aan de hoogste eisen’, zegt Jansen.

‘En wij gaan ervoor zorgen dat zij die credits ook gaan krijgen van de burger en de consument.Ons varkensvlees behoort qua voedselveiligheid, -kwaliteit, dierenwelzijn én duurzaamheid immers tot de wereldtop', aldus Jansen.

Jansen is de beoogd opvolger van Bennie van Til, die in januari zijn functie neerlegde in verband met gezondheidsproblemen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer