Kritiek+SGP+Commissie+Bodembescherming
© Vidiphoto

Kritiek SGP Commissie Bodembescherming

De Technische Commissie Bodembescherming (TCB) geeft onrechtmatig advies over ammoniakemmissie. 'Dat behoort niet tot haar taken en de commissie gaat daarmee buiten haar boekje,' zegt SGP-landbouwwoordvoerder Elbert Dijkgraaf.

Het ministerie van Economische Zaken heeft de Technische Commissie Bodembescherming (TCB) verschillende keren om advies gevraagd over ontheffingen in het kader van het Besluit gebruik meststoffen.

Het gaat bijvoorbeeld om ontheffingen voor het bovengronds uitrijden van mest. Het TCB is kritisch op dergelijke ontheffingen in verband met het ammoniakemissie. 'Maar het TCB gaat helemaal niet over ammoniakemmissie, zegt Tweede Kamerlid Dijkgraaf. 'De commissie moet zich beperken tot advies over bodembescherming.'

Dijkgraaf heeft aan staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) gevraagd om bij toekomstige adviesaanvragen bij de TCB nadrukkelijk aan te geven dat de advisering zich moet beperken tot het aspect bodembescherming.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  24° / 14°
  70 %
 • Zondag
  24° / 17°
  50 %
 • Maandag
  23° / 16°
  50 %
Meer weer