Schenk%3A+zorgen+over+uitstel+PAS
© Nieuwe Oogst

Schenk: zorgen over uitstel PAS

Om de Generieke Maatregelen Programmatische Aanpak Stikstof (PAS) door te voeren, is een wetswijziging nodig. 'We maken ons zorgen over het uitstel van het PAS-debat in de Tweede Kamer', stelt Siem Jan Schenk namens LTO.

Over de aanpassing in de Natuurwet zou deze week door de Tweede Kamer worden gesproken. Dat debat is al meerdere keren uitgesteld. 'Hiermee komt het tempo waarin de maatregelen kunnen worden ingevoerd in gevaar', benadrukt Schenk.

De LTO Nederland-bestuurder maakt zich hier ernstige zorgen over. 'Het is in ieders belang dat dit zo snel mogelijk gebeurt. Zowel ondernemers als natuurorganisaties hebben hier belang bij.'

Invoer maatregelen

Nu het debat meerdere keren is uitgesteld en er zelfs hier en daar stemmen opgaan om de PAS te schrappen, maakt LTO Nederland zich ernstige zorgen of de maatregelen daadwerkelijk worden ingevoerd.

'Naar ik vernam, heeft de Vereniging Nederlandse Gemeenten een dergelijke oproep aan de Tweede Kamer gedaan. Ik verbaas mij daar zeer over', verklaart Schenk.

VNG

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) gaat niet over de PAS en de Natuurbeschermingswet, geeft de LTO-voorman aan. 'Bovendien komt de VNG ook niet met een praktisch en juridisch deugdelijk alternatief.'

Schenk deelt wel de zorg dat een oplossing voor het Natura 2000-vraagstuk te lang duurt. 'Maar dat breng je niet dichterbij door op te roepen om te stoppen met de voorbereiding van de PAS. Wij blijven ons sterk maken voor invoering van de PAS.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  19° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  20° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  21° / 12°
  50 %
Meer weer