Financi%C3%ABn+Oekra%C3%AFne+problematisch
© Arno de Snoo

Financiën Oekraïne problematisch

De teelt van graan in Oekraïne gaat gewoon door. Het is vooral de financiële situatie in het land die de graanexport op middellange termijn kan bedreigen.

In de graannieuwsbrief van het ministerie van Economische Zaken staat dat vooral de economische situatie in Oekraïne en de droogte in de Verenigde Staten de graanverwachtingen voor 2014 onzeker maken.

In Oekraïne kan de devaluatie van de locale munt, de grivna, de hoge rente, een lege schatkist, die teruggave van btw onmogelijk maakt, en voorzichtigheid van buitenlandse investeerders de graanexport vanaf de zomer beïnvloeden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  17° / 10°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 7°
  10 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  30 %
Meer weer