Droogte+tempert+oogstverwachting+tarwe
© Nieuwe Oogst

Droogte tempert oogstverwachting tarwe

Wereldwijd blijven de tarwenoteringen stijgen onder meer vanwege zorgen over de gevolgen van de droogte in veel teeltgebieden.

In het weekbericht granen van deze week meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) dat het vooral in delen van de Verenigde Staten, maar ook in het oosten van Europa en in Oekraïne erg droog is.

Wat de gevolgen daarvan zijn voor de oogstprognoses van dit jaar zal volgende week blijken uit het rapport van USDA. Veel analisten kijken met spanning uit naar het verslag van het Amerikaanse landbouwministerie over het ingezaaide tarweareaal wereldwijd en de verwachte voorraden.

Speculaties

Naast de droogte heeft de politieke onrust in Oekraïne ook nog steeds een prijsopdrijvend effect. Met name financiële partijen anticiperen op de onzekere situatie door speculatieve aankopen van tarwe.

Weer

 • Zondag
  22° / 14°
  20 %
 • Maandag
  18° / 15°
  60 %
 • Dinsdag
  18° / 14°
  20 %
Meer weer