Speciale+dag+Plantion+voor+Duitse+bloemisten
© Willem Dijkema

Speciale dag Plantion voor Duitse bloemisten

Steeds meer bloemisten in Noordrijn-Westfalen beschouwen volgens Plantion in Ede de veiling als een aantrekkelijke marktplaats om hun bloemen en planten in te kopen.

Speciaal voor bloemisten die Plantion nog niet kennen, houdt Plantion donderdag 1 mei een kennismakingsdag. Voor veel Duitse bloemisten is Ede de dichtstbijzijnde marktplaats om bloemen en planten in te kopen.

Plantion ligt direct aan de A12/E3, op slechts 48 kilometer van de Duitse grens. Om meer Duitse bloemisten hiervan te laten profiteren, organiseert Plantion dit jaar twee kennismakingsdagen, waarvan de eerste op 1 mei en de tweede op 3 oktober.

Veilingklok

Het programma op 1 mei begint om 05.30 uur en omvat bezichtigingen van de veilingklok, het bemiddelingsbureau, het groencentrum en het groothandelscentrum.

Er is een presentatie over moederdagarrangementen, een minicursus 'kopen op de klok' en uitleg over inkopen via internet.

Bezoekers krijgen een ontbijt aangeboden en omdat 1 mei een Duitse feestdag is, geeft Plantion entreekaarten cadeau voor het nabijgelegen Van Gogh museum Kröller-Müller.

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  10° / 6°
  70 %
 • Donderdag
  9° / 8°
  70 %
Meer weer