Moederdagdrukte op de veilingen

De bloemenveilingen FloraHolland en Plantion maken ook vandaag drukke tijden door in de aanloop naar Moederdag. De traditionele Moederdagverkoop van roos blijft nog wat achter. De afzet van tuinplanten komt echter eindelijk op gang.

Moederdagdrukte+op+de+veilingen
© FloraHolland

De gemiddelde prijzen voor bloemen, kamerplanten en tuinplanten lagen dit jaar in de aanloop naar Moederdag lager, meldt FloraHolland, al brachten de meeste exclusieve bloemen hun geld wel op.

De aangevoerde aantallen liggen voor alle groepen hoger. In totaal zijn 15 procent meer bloemen en 17 procent meer planten aangevoerd.

Boeketbloemen

De verkopen van roos voor de klokken van FloraHolland bleven in het begin van de week achter op vorig jaar. Het aanbod nam toe, maar de prijs was in het begin van de week maar matig. Bij Plantion was een vergelijkbare ontwikkeling zichtbaar.

De vraag naar boeketbloemen als freesia, lisianthus en cymbidium is groot. Deze bloemen worden in diverse kleuren gebruikt voor verwerking in boeketten. Rood is de meest gewilde kleur voor een boeket, gevolg door roze, wit, geel en gemengd.

Perkplanten

Bij beide veilingorganisaties kwam de aanvoer en de omzet van perkplanten eindelijk op gang. ‘De laatste weken wordt de schade van het koude voorjaar beperkt’, zegt Guus van Logtestijn van Plantion. ‘Maar om de schade in te halen, moet dit niveau tot eind mei worden vastgehouden.’

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  23° / 12°
  5 %
 • Woensdag
  27° / 12°
  20 %
 • Donderdag
  27° / 16°
  30 %
Meer weer