Lodders%3A+Basamid+is+nodig
© Nieuwe Oogst

Lodders: Basamid is nodig

Zet alsnog een handtekening onder de vrijstellingsaanvraag voor Basamid. Dat dringende verzoek richt Kamerlid Helma Lodders (VVD) aan staatssecretaris Sharon Dijksma.

Lodders wijst op de zorgen van kwekers van bos- en haagplantsoen. Die lieten eerder in Nieuwe Oogst weten Basamid niet te kunnen missen. In andere landen is het middel voor de bestrijding van onkruiden wel toegelaten.

In schriftelijke vragen informeert het Kamerlid of Dijksma de vrees voor concurrentieachterstand en het verdwijnen de bedrijfstak naar het buitenland deelt. Ze wil ook weten wat de economische gevolgen zouden zijn.

Besluit herzien

Lodders meent dat de staatssecretaris haar besluit om geen vrijstelling te verlenen, moet herzien. Door toch haar handtekening te zetten krijgen Nederlandse telers van bos- en haagplantsoen weer perspectief.

Weer

 • Zondag
  20° / 7°
  10 %
 • Maandag
  22° / 8°
  10 %
 • Dinsdag
  21° / 12°
  60 %
Meer weer