FAO: voedselprijzen stijgen 2,3 procent

Wereldwijd zijn de voedselprijzen in maart met 2,3 procent gestegen, meldt FAO, de wereldvoedselorganisatie van de Verenigde Naties.

FAO%3A+voedselprijzen+stijgen+2%2C3+procent
© Nieuwe Oogst

Dit is de grootste stijging van voedselprijzen van de afgelopen tien maanden. FAO wijt dit onder meer aan de politieke spanning in Oekraïne en aan ongunstige weersomstandigheden in met nam Brazilië en de Verenigde Staten.

Vooral suiker met 7,9 procent en graan met 5,2 procent werden afgelopen maand behoorlijk duurder. De vrees voor verstoring van de graanlevering vanuit Oekraïne is overigens volgens FAO enigszins afgenomen.

Rijstvoorraden

FAO verwacht een wereldwijde tarweoogst die iets lager is dan in 2013. Verder waarschuwt de organisatie dat de productie van rijst dit jaar onvoldoende is om te voldoen aan de behoefte. De voorraden zullen daarmee afnemen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 14°
  0 %
 • Donderdag
  31° / 16°
  0 %
 • Vrijdag
  32° / 17°
  0 %
Meer weer