FAO+wil+1+meetmethode+milieu%2Dimpact+vee
©

FAO wil 1 meetmethode milieu-impact vee

De Voedsel- en landbouworganisatie van de VN (FAO) gaat op zoek naar uniforme meetmethoden voor de milieu-impact van de veehouderij.

De FAO beschouwt dit als een noodzakelijke eerste stap voor verduurzaming van de sector. De organisatie wordt daarin bijgevallen door de veevoederindustrie.

Door de groeiende wereldbevolking en het stijgend inkomen van mensen zal de vleesconsumptie met 73% toenemen tegen 2050. De vraag naar melk zal 58% hoger uitvallen in 2050, schat de FAO.

Milieu-impact

Er moet daarom meer aandacht uitgaan naar de milieu-impact van de veehouderij, zoals de bijdrage aan de klimaatverandering en de efficiëntie waarmee de sector omspringt met natuurlijke hulpbronnen.

De methoden om de milieu-impact van de veehouderij te meten, lopen nu sterk uiteen zodat het moeilijk is om resultaten van verschillende onderzoeken te vergelijken.

Prioriteiten

Ook het stellen van prioriteiten voor de verschillende schakels in de keten wordt bemoeilijkt door de verschillen. Daar wil FAO nu wat aan doen door samen met overheids-, sector- en milieuorganisaties meetinstrumenten vast te leggen die overal gehanteerd kunnen worden voor de beoordeling van de milieuprestaties van de veehouderij.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  15° / 10°
  70 %
 • Woensdag
  17° / 6°
  20 %
 • Donderdag
  17° / 6°
  70 %
Meer weer