FAO%3A+hoge+prijs+goed+voor+landbouw
© nieuwe oogst

FAO: hoge prijs goed voor landbouw

Hoge prijzen voor landbouwgrondstoffen kunnen de ontwikkeling van landbouwgebieden in ontwikkelingslanden positief beïnvloeden. Dat zegt José Graziano da Silva, de hoogste baas van wereld voedsel- en landbouworganisatie FAO.

Lage prijzen voor landbouwproducten betekent lage voedselprijzen voor behoeftige consumenten, zegt Da Silva. 'Maar door de lage prijzen van de afgelopen decennia heeft de ontwikkeling van landbouw in met name ontwikkelingslanden stil gestaan.'

Da Silva sprak deze week tijdens een bijeenkomst met dertig ministers van landbouw in Rome.

Prijsschommeling

Boeren blijven de komende jaren te maken hebben met grote prijsschommelingen, waarschuwde Da Silva. 'De vooruitzichten op voedselmarkten lijken nu wat rustiger. Maar we moeten er rekening mee houden dat prijsschommelingen blijven bestaan.'

Volgens Da Silva moet de komende tijd worden geïnvesteerd in het opvangen van prijsschommelingen. 'Overheden moeten kleine landbouwbedrijven ondersteunen.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  5° / 0°
  70 %
 • Zondag
  4° / -1°
  60 %
 • Maandag
  4° / -2°
  20 %
Meer weer