'Betrek akkerbouwers bij vergroening'

Akkerbouwvoorman Jaap Haanstra wil praktische oplossingen vanuit de akkerbouw aandragen om vergroeningsbeleid handen en voeten te geven. Dat zegt hij in een interview in Nieuwe Oogst van zaterdag.

%27Betrek+akkerbouwers+bij+vergroening%27
© Nieuwe Oogst

Haanstra zegt in het gesprek met de ledenkrant dat de akkerbouwers de laatste jaren zo veel voor hun kiezen hebben gehad dat het van belang is voor het draagvlak in de sector om de boeren te betrekken.

Staatssecretaris Sharon Dijksma kan volgens de akkerbouwvoorman beter niet met 'een volgeschreven pagina vergroening' komen. Liever ziet hij een praktische uitwerking samen met de sector, waar de boer mee uit de voeten kan.

Belonen

Haanstra pleit voor het belonen van de telers die goed presteren op gebied van mineralen en milieu, in plaats van ze te beknotten in hun beweegruimte omdat een klein deel van de sector de regels 'soepel hanteert'. 'De sector heeft enorm gepresteerd op milieugebied', aldus de akkerbouwvoorman.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  30° / 17°
  40 %
 • Zondag
  24° / 17°
  75 %
 • Maandag
  22° / 14°
  20 %
Meer weer