Maat: gelijk speelveld vergroening in EU

De vergroeningseisen van het Europees Landbouwbeleid (GLB) na 2015 mogen niet leiden tot een ongelijk speelveld tussen de verschillende lidstaten. Die boodschap heeft Albert Jan Maat, voorzitter van LTO en Copa-Cogeca vandaag aan EU-landbouwcommissaris Dacian Ciolos afgegeven.

Maat%3A+gelijk+speelveld+vergroening+in+EU
© Foto: LTO

'Lidstaten hebben veel vrijheid voor het invullen van de vergroening binnen de regels van GLB', zegt Maat. 'Dat kan ertoe leiden dan boeren in het ene land aan strengere vergroeningseisen moeten voldoen dan andere. Dat moet voorkomen worden.'

Maat heeft garanties gevraagd om te voorkomen dat door de vergroening landbouwgrond uit productie wordt genomen.

Vetcorrectie

Ook heeft hij zich sterk gemaakt voor de zachte landing voor de zuivelsector. 'De vetcorrectie moet er komen. Het kan niet zo zijn dat bij beëindiging van het melkquotum verschillende landen nog miljoenen aan superheffing moeten betalen.'

Maat sprak vandaag met Ciolos en Athanasios Tsaftaris, de Griekse voorzitter van de Europese Raad van Landbouwministers. Vandaag en morgen vergaderen de Europese landbouwministers in Brussel.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  30° / 17°
  40 %
 • Zondag
  24° / 17°
  75 %
 • Maandag
  22° / 14°
  20 %
Meer weer