Aardappelverwerking daalt in België

De Belgische aardappelverwerkende industrie verwerkte in 2013 3,54 miljoen ton aardappelen, dat is 2,9 procent minder dan in het jaar daarvoor.

Aardappelverwerking+daalt+in+Belgi%C3%AB
© Nieuwe Oogst

Het is voor het eerst sinds 1999 dat de omvang van de aardappelverwerking in België afneemt. Dit blijkt uit jaarcijfers van Belgapom, de Belgische koepelorganisatie voor aardappelhandel en verwerkende industrie.

Belangrijke oorzaak van de lagere verwerkingscijfers zijn de hoge grondstofkosten van vorig jaar, meldt Romain Cools, algemeen secretaris van Belgapom, vandaag op de website van Vilt.

Diepvriesfrites

Hij noemt het opvallend dat de lagere productie van de verwerkende industrie vooral voor rekening komt van de verse frites en de overige diepvriesproducten. De productie van diepvriesfrites nam nog wel toe met 1,3 procent.

Belgapom gaat er overigens vanuit dat de daling van de aardappelverwerking in België tijdelijk is. 'Afgelopen jaar is een recordbedrag van 112 miljoen euro geïnvesteerd door de verwerkers. Verder werken er ook steeds meer mensen in de aardappelverwerking. Dat wijst op een groei in capaciteit', aldus Cools.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    17° / 8°
    20 %
  • Donderdag
    12° / 7°
    20 %
  • Vrijdag
    12° / 9°
    70 %
Meer weer