LTO%3A+kom+met+reacties+op+mestplannen
© Nieuwe Oogst

LTO: kom met reacties op mestplannen

De LTO-organisaties vragen hun leden praktische suggesties voor de manier waarop met het mestbeleid moet worden omgegaan. Die kan de organisatie gebruiken om ervoor te zorgen dat de schade op bedrijfsniveau zoveel mogelijk wordt beperkt.

De nieuwe randvoorwaarden voor het mineralenbeleid zorgen voor heftige reacties bij leden van de regionale LTO organisaties.

Het derogatiebesluit valt rauw op het dak bij melkveehouders, varkens- en pluimveehouders. Die blijven geconfronteerd worden met dierrechten en veel ondernemers in de plantaardige sectoren hebben te maken met onwerkbare gebruiksnormen.

LTO roept nu de leden op om met ideeën te komen. Ondernemers weten immers zelf het best wat werkt en wat niet. De vraag is om per mail (reactie@lto.nl) gerichte praktische voorstellen door te geven, die LTO weer in de komende discussies kan gebruiken.

Drie concrete vragen

Via Nieuwe Oogst en digitale nieuwsbrieven krijgen de leden drie concrete vragen voorgelegd:
· wat is een alternatief voor 2014 voor de maatregel 80/20 voor derogatie?
· welk vrijstellingsmechanisme zou er moeten komen voor dierrechten bij bedrijven die mest verwerken?
· hoe kunnen we bodemvruchtbaarheid, gewasopbrengst en productkwaliteit op peil houden?

Weer

 • Zondag
  20° / 10°
  60 %
 • Maandag
  18° / 12°
  30 %
 • Dinsdag
  15° / 10°
  70 %
Meer weer