Syngenta%3A+20+procent+meer+opbrengst+in+2020
© Arno de Snoo

Syngenta: 20 procent meer opbrengst in 2020

Boeren moeten in 2020 zo'n 20 procent meer gewasopbrengst realiseren. Dat is het doel dat gewasbeschermingsfabrikant en zaadveredelingsbedrijf Syngenta zichzelf heeft opgelegd.

Sygenta wil boeren, door middel van het Good Growth Plan, helpen efficiënter te produceren. 'Het gaat erom dat we meer van het gewas tot een betere eindproductie kunnen brengen', zegt Mark Titterington, hoofd publieke zaken voor Europa, Afrika en het Midden-Oosten bij Sygenta.

Als voorbeelden noemt Titterington gewassen als graan, mais of tomaten. Het gebruik van genetisch gemodificeerde gewassen is daarbij niet aan de orde, zegt hij. 'Het gaat om managementmaatregelen en het gebruik van goed uitgangsmateriaal.'

Akkerranden

Sygenta heeft zich ook ten doel gesteld om in 2020 een miljoen hectare land van akkerranden te voorzien. 'Dat is onderdeel van de strategie voor geïntegreerde gewasbescherming en het stimuleren van biodiversiteit op het platteland', meldt Titterington.

Lees het volledige interview aankomende zaterdag in Nieuwe Oogst

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  19° / 7°
  40 %
 • Zondag
  20° / 7°
  10 %
 • Maandag
  22° / 8°
  10 %
Meer weer