Aanscherping toelating neonicotinoïden blijft

De voorzieningenrechter van het College van Beroep voor het bedrijfsleven ziet geen aanleiding om de besluiten te schorsen waarmee het Ctgb de toelating voor een aantal gewasbeschermingsmiddelen van Bayer en Syngenta wijzigde.

Aanscherping+toelating+neonicotino%C3%AFden+blijft
© Nieuwe Oogst

De uitspraak van het college heeft betrekking op middelen die behoren tot de groep neonicotinoïden. Voor Bayer gaat het om Admire, Gaucho Tuinbouw en Merit Turf. Voor Syngenta om Cruiser SB en de intrekking van de toelating van Cruiser 350 FS.

Ter bescherming van de bijenstand had het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) de toelatingsbesluiten gewijzigd. Dit als gevolg van maatregelen die de Europese Commissie heeft opgelegd.

Toelatingsbesluiten

Bayer en Syngenta hadden de voorzieningenrechter gevraagd de gewijzigde toelatingsbesluiten te schorsen. Zij zijn van mening dat het Ctgb niet uitsluitend uitvoering geeft aan de maatregelen van de Europese Commissie, maar met de wijzigingsbesluiten een stap verder zou gaan.

De voorzieningenrechter is echter van oordeel dat het Ctgb met de gewijzigde toelatingsbesluiten niet buiten de kaders van zijn bevoegdheid is getreden. De verzoeken zijn daarom afgewezen. De besluiten blijven in stand.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  24° / 17°
  75 %
 • Maandag
  23° / 14°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 17°
  50 %
Meer weer