'Adviseur praat boer NB-wetvergunning aan'

Adviesbureaus in Brabant lijken een campagne gestart die de Brabantse boer moet aanzetten om snel werk te maken van een Natuurbeschermingswet (NB) vergunning. ZLTO adviseert daarop niet gelijk 'ja' te zeggen.

%27Adviseur+praat+boer+NB%2Dwetvergunning+aan%27
©

ZLTO raadt boeren aan goed na te denken voordat ze akkoord gaan tegen het prijzige aanbod. Volgens Herman Litjens, Seniorspecialist Omgeving bij ZLTO, gaan de bureaus er ten onrechte van uit dat de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS) juridisch niet houdbaar is.

'En dus zouden boeren in de buurt van kwetsbare natuurgebieden er goed aan doen om sowieso een NB-wetvergunning aan te vragen’, vat hij de handelswijze van de bureaus samen. De PAS wordt waarschijnlijk over een half jaar van kracht.

Zekerheid

Honderd procent zekerheid bieden dat de aangevraagde vergunningen na de zomer overbodig zijn, kan Litjens niet. Maar alles wijst erop dat het rijk via de PAS alles goed op een rijtje heeft.

Bedrijven die nu ontwikkelen, moeten een Natuurbeschermingswetvergunning aanvragen. Maar bedrijven zonder concrete uitbreidingsplannen kunnen beter wat geduld hebben.

‘Zeker bedrijven die eerder een NB-vergunning hebben aangevraagd, maar die door ‘juridisch gedoe’ na het stranden van de provinciale salderingsbank niet hebben gekregen.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer