Ophef Utrechtse boeren over leges

De brief die provincie Utrecht twee weken geleden heeft verstuurd naar interim-uitbreiders zorgt voor veel onrust.

Ophef+Utrechtse+boeren+over+leges
© Nieuwe Oogst

Veel LTO Noord-leden vallen over de leges van 1.500 euro die de provincie in rekening brengt voor het met terugwerkende kracht verlenen van een Natuurbeschermingswetvergunning (NB-wetvergunning). Normaal kost die wetvergunning 950 euro.

‘We hebben die hoge leges als provinciaal LTO Noord-bestuur wel aangekaart, maar het werd er met een amendement vlug doorgedrukt in Provinciale Staten’, laat provinciaal bestuurder Bert van Donselaar weten.

Toegestaan

‘Wij hebben er nog steeds moeite mee. De interim-uitbreiders waren destijds te goeder trouw. Het instrumentarium voor vergunningverlening ontbrak en een NB-wetvergunning was niet nodig.’

Dat laatste werd alleen nooit schriftelijk bevestigd, betreurt de LTO Noordbestuurder. 'In feite moeten de boeren nu betalen voor het feit dat de provincie destijds in gebreke bleef', stelt Van Donselaar.

Bijeenkomst

Provincie Utrecht overweegt het organiseren van informatieavond waarop gedeputeerde Bart Krol het beleid kan uitleggen aan Utrechtse veehouders. LTO Noord heeft ook zorgen over een gebrek aan rechten in de salderingsbank stikstof, doordat gemeenten hier weinig werk van maken.

Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Oost/West

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer