Ook+in+Brabant+gras+nu+%27pas%27+in+pak
© Nieuwe Oogst

Ook in Brabant gras nu 'pas' in pak

Matt Maassen uit het Brabantse Escharen was er dit jaar vroeg bij met maaien. Gisteren ging het mes in de eerste snede, wat vandaag in balen werd geperst. Zelf noemt hij het eerder een late snede van vorig jaar.

Vanmiddag was de melkveehouder bezig met wiersen, terwijl de loonwerker grote balen perste en vervolgens met dezelfde machine wikkelde.

Zevende snede

'Eigenlijk is het de zevende snede van 2013, toen was het echter te nat en konden we het perceel niet op. Daarom moest het gras lang de winter in. Door de zachte winter is die snede goed blijven staan, zodat we deze nu goed kunnen oogsten', licht Maassen toe.

Hij schat dat de balen 35 procent droge stof bevatten. Daarmee is het zeker droog genoeg. 'Mooi voer voor het jongvee', lacht hij. Maassen moest het gras maaien, omdat mest injecteren in dit langere gras erg lastig is.

Maassen was overigens niet de eerste melkveehouder die maaide. Zo werden maandag al in Friesland balen gemaakt.

·Lees zaterdag in Nieuwe Oogst meer over de gevolgen van de zachte winter voor de landbouw.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  5° / 2°
  80 %
 • Vrijdag
  9° / 5°
  80 %
 • Zaterdag
  5° / -1°
  30 %
Meer weer