Veertig participanten proefboerderij Zegveld

Veertig participanten hebben in totaal 900.000 euro opgehoest om proefboerderij Zegveld aan te kopen. Genoeg geld om de koop door de Coöperatie KTC Zegveld definitief te beklinken.

Veertig+participanten+proefboerderij+Zegveld
© Nieuwe Oogst

De koop is rond gekomen met aanvullende financiering van de Rabobank en het Groenfonds. De Stuurgroep Groene Hart van de drie westelijke provincies, de waterschappen en gemeente Woerden speelden een bemiddelende rol om de financiering rond te krijgen.

Afgelopen weekend werd de koop definitief beklonken. Het is de bedoeling dat de boerderij eind maart wordt overgeschreven. Nu de koop definitief is, kunnen de plannen in werkelijkheid worden omgezet, meldt de coöperatie.

VIC

Het Veenweiden Innovatiecentrum (VIC), dat is gevestigd op de proefboerderij, gaat een kennisloket inrichten waar onderzoeksgegevens over waterkwaliteit, grondwaterpeilen en bedrijfsopbrengsten worden verzameld.

Dit kennisloket wordt ook de regionale vraagbaak voor veenweidenkennis.

Duurzame toekomst

De Zuid-Hollandse gedeputeerde Han Weber is blij dat het is gelukt. 'Het is zeer positief dat een heleboel ondernemers zelf investeren in de proefboerderij. Zij hebben gezamenlijk negen ton op tafel weten te krijgen.'

Weber is ook voorzitter van de Stuurgroep Groene Hart. 'Provincies Zuid-Holland en Utrecht, het Programmabureau Groene Hart, waterschap De Stichtse Rijnlanden en gemeente Woerden investeren mee in het onderzoeksprogramma. Nu kunnen wij gezamenlijk de schouders zetten onder het innovatieprogramma.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer